diumenge, 20 de febrer de 2011

Amb cara i ulls

En aquests moments de crisi, en què sembla tan difícil tirar endavant iniciatives de tota mena, és una bona notícia saber que el projecte d’autoedició Amb cara i ulls, del paremiòleg Víctor Pàmies, ha aconseguit el seu objectiu.

Aquest projecte s’ha dut a terme a través de Verkami, una plataforma de crowdfunding (micromecenatge) per finançar grans idees i creadors independents. L’objectiu era trobar finançament per a l’autoedició d’un diccionari sobre dites i frases fetes referides a l'ull, amb informació sobre el significat, equivalents idiomàtics, sinònims i altres curiositats de cadascuna de les expressions. Per tirar-ho endavant calia trobar, en un termini de 40 dies, com a mínim 200 persones que hi col·laboressin amb una aportació individual, per la qual rebrien, com a recompensa, el llibre en mà i dedicat, juntament amb un punt de llibre PDF i un llibret digital PDF.

La difusió s’ha fet per Internet, a través del bloc de l’autor, del seu perfil i pàgina de paremiologia a Facebook, del Twitter i dels seguidors de l’estudi que l’autor té dels Top Ten dels refranys catalans a l'actualitat, determinat a través de 1.200 enquestes fetes a través d'Internet. La resposta dels seguidors, que només coneixen l’obra de paremiologia de l’autor per Internet, ha estat positiva i en menys temps del previst s’han recaptat els fons necessaris per tirar endavant el projecte.

I això és, sens dubte, un èxit. Les noves tecnologies permeten noves formes de comunicació, però també, noves maneres de fer les coses que, com podem veure, també poden ser rendibles. M’afegeixo a les felicitacions i m’alegro que tots els que hem confiat en aquest projecte puguem tenir aviat a les mans el primer llibre en català editat a través del micromecenatge.

Un projecte AMB CARA I ULLS que ha tingut la seva recompensa.

2 comentaris:

 1. Rosa, moltíssimes gràcies per aquest article tan complet.

  De totes maneres, no voldria pas que us portéssiu a engany. No ha resultat fàcil tirar endavant el projecte a través de Verkami, encara que ho hagi pogut semblar.

  Hi ha molta, moltíssima feina al darrera, he comptat amb la col·laboració desinteressada de moltes persones que han fet promoció de la iniciativa a través de molt diversos sistemes i ha calgut un plantejament del projecte molt rigorós i realista i que tingués en compte molts petits detalls.

  I la prova final ha estat poder seduir aquestes dues-centes persones que a banda de tot això hi heu aportat diners.

  Aquest era l'aspecte que em feia més por: demanar diners i que la gent s'hi apuntés. Perquè no sempre tenim el costum de finançar de la nostra butxaca gaire coses i el moment econòmic tampoc és el més adequat.

  Però tot ha sortit i ara només falta aprovar l'examen de la qualitat de l'obra. Ja m'ho direu quan la tingueu a les vostres mans!

  ResponSuprimeix
 2. Això passa sovint. Tot sembla molt més fàcil del que és en realitat perquè no som conscients de la feina que hi ha al darrere de les coses. Va bé recordar-ho.

  ResponSuprimeix